DC OktatásDigitális kézművesség avagy kerámiacsempék egyensúlyban

Digitális kézművesség avagy kerámiacsempék egyensúlyban

Andrási Edina tervezőművész és Koós Daniella DLA formatervező vezetésével került megrendezésre a DigiTiles workshop, ahol különböző szakirányú, anyanyelvű és kultúrájú hallgatók dolgoztak együtt egy olyan projekten, amiben ötvözhették a kézműves technikákat a digitálissal.

A résztvevők elsőként közösen értelmezték a workshop hívószavait: egyensúly, jólét, rugalmasság, együttérzés és fenntarthatóság. Az absztrakt témákból emblémákat, szimbólumokat, mintázatokat készítettek, majd ezeket a grafikai elemeket alakították át háromdimenziós formákká. A digitális nyomtatással kivitelezett „pecsételők” segítségével kerámiacsempe-sorozatokat hoztak létre, amelyek individuális elemekként és összefüggő rendszerekként is egyaránt értelmezhetők.

A kézműves csempekészítés folyamatán keresztül a hallgatók egyszerre fejlesztették manuális és digitális készségeiket, nem utolsósorban pedig – a kollektív jelentőségű témák vizualizálásán keresztül – önmaguk és társaik gondolatait is jobban megismerték.

_Fotó: Dénes Nóra

_A workshop a Széchenyi Egyetem RunEu programjának részeként valósult meg, a workshopot a Design Campus oktatói, Andrási Edina egyetemi adjunktus és Koós Daniella DLA egyetemi docens tartották.