Mesterképzések

Mesterképzések

A Design Tanszék három mesterképzési (MA) szakot indít 2022 szeptemberétől – Építőművész MA, Formatervező művész MA és Tervezőgrafika MA mesterképzési szakokra lehet jelentkezni.

A három mesterszak speciális kurzusai mellett számos elméleti tárgy készít fel arra, hogy sikeres diplomát követően önálló alkotóként vagy az ipar különböző területein felelős tervezőként helyezkedhess el. Az elméleti stúdiumok a designszemlélet megélését, az emberről való általános műveltség elmélyítését és az önálló tervezői gondolkodás megerősítését szolgálják. Céljuk az emberen belüli és az emberek közötti folyamatok megismerése és a társadalom kulturális, ökológiai, jogi és gazdasági jelenségeinek pontos megfogalmazása, hogy a tervezők körültekintő módon alakíthassák majd környezetüket.

A téralkotás, tárgyalkotás és képalkotás egyben nagy hatású társadalmi aktivitás is, gondoljunk csak az olyan innovációk hatására mint a mobiltelefon, az online platformok, protézisek, a VR szemüveg, közösségi kertek, vagy a 3D nyomtatású tárgyak, épületek. A világ egyre több embernek otthona, olyan veszélyben lévő ökológiai komplexitás, amelynek alakítása nagy felelőség – elméleti képzésünk a jövőbemutató gondolkodást érdemi párbeszédek során, fontos olvasmányokon, esettanulmányokon, közös kutatásokon és a gyakorlati képzéssel együttesen megélt projekteken keresztül teremti meg.