Felvételi – MA útmutató

Útmutató

a Széchenyi István Egyetem Művészeti Kar Design Tanszék által 2024-ben meghirdetett mesterképzési szakok (építőművész MA, formatervező művész MA, tervezőgrafika MA) felvételi eljárásban előzetesen online módon benyújtandó – a szakmai munkásságot bemutató portfólió + motivációs levél  feltöltéséhez.

Formai előírások

A felvételi jelentkezéskor általad megjelölt szakonként egy-egy portfóliót és motivációs levelet kell benyújtanod. A szakonként feltöltendő  PDF formátumú fájl egy dokumentumba összefűzött állomány legyen 300 PPI (képpont/inch) felbontásban digitalizálva (szkennelve, fotózva). A feltöltött fájl maximum 60 MB lehet. A tanulmányi adataidat egy külön PDF-ben, ugyancsak összefűzve tudod feltölteni.

Tartalmi előírások 

A portfólió tartalmazza mindazt, ami bizonyítja a magas szintű szakmai tudásodat, felkészültségedet, szakmai elhivatottságodat és orientációdat. Ennek részét képezhetik tervek, megvalósult és konceptuális, autonóm alkotások. Ezen kívül kérünk egy rövid, fényképes motivációs levelet, amelyben a mesterképzés négy féléve alatt megvalósítani tervezett szakmai program irányvonalait mutatod be. Egy külön PDF fájlban kell csatolnod a tanulmányi adataidat: – a törzslap kivonatot/elektronikus leckekönyvi kivonat hitelesített másolatát (a még nem lezárt felsőoktatási tanulmányok esetében), – vagy a felsőfokú végzettséged oklevelének és az oklevélmellékletnek vagy régi típusú leckekönyvnek a másolatát (lezárt felsőoktatási tanulmányok esetében). Ha több szakra is adtál be felvételi jelentkezést, akkor minden szakhoz külön-külön anyagot kell feltöltened – értelemszerűen az adott szaknak megfelelő tartalommal. Az online módon benyújtott portfólió eredetijét a személyes interjú alkalmával (gyakorlati vizsga) be kell mutatnod.

Regisztráció és feltöltés menete 

A regisztrációt és a feltöltést a https://felveteli.sze.hu/designszakok oldalon a  Mesterképzési szakok menüpont alatt teheted meg 2024. május 20. és 2023. június 10. között.

Személyes adatok megadása a regisztrációhoz 

  • Név – ugyanolyan formában add meg, mint a felvi.hu jelentkezéskor
  • Felvételi azonosító – amit a felvi.hu-n kaptál 
  • E-mail cím – ide kapsz visszaigazolást, olyat adj meg, amit használsz
  • Telefonszám – olyan szám ahol elérhető vagy

Szak kiválasztása 

Az egyes szakok neve előtti jelölőnégyzetben tudod kiválasztani azt vagy azokat a szakokat, ahova beadtad a jelentkezésedet. Minden egyes kiválasztott szak neve alatt megjelenik egy: Fájl kiválasztása gomb, amire kattintva kijelölheted és feltöltheted a PDF fájlt. Ha több szakra adtad be a felvételi jelentkezésedet, akkor mindegyik szakhoz, az ahhoz tartozó PDF fájlt kell feltöltened.

Adatvédelmi nyilatkozat 

Az adatvédelmi nyilatkozat alatti jelölőnégyzettel tudod elfogadni az abban leírtakat. A nyilatkozat elfogadása nélkül nem tudod a regiszrációdat és a feltöltésedet elküldeni.

Regisztráció és feltöltés véglegesítése 

Az oldal alján található küldés gombra kattintva tudod a regiszrációdat és a feltöltésedet elküldeni.

A sikeres regisztráció és feltöltés után 

A regisztráció megtörténtéről visszaigazolást kapsz a megadott e-mail címedre. A visszaigazolás tartalmazza a megjelölt szakhoz, szakokhoz egyedileg létrehozott felvételi kódot. A felvételi eljárás során az egyetem internetes oldalának tárhelyére feltöltött anyagokat csak az egyetem arra jogosult munkatársai tekinthetik meg.