DC HírekAUDI Schule

AUDI Schule

Kihirdették az Audi  „Ember és technika – a jövő mobilitása” diákpályázat nyertes projektjeit – Formatervező hallgatóink mentorként is bemutatkoztak

Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr és az Audi Hungaria közös pályázatot hirdetett a vállalat 30 éves jubileuma alkalmából. A megmérettetésben a német-magyar iskola 17 osztálya vett részt, akik csapatban dolgozták ki kreatív ötleteiket a jövő mobilitása témakörében. A dobogós pályaművek alkotóit a győri Széchényi István Egyetem Design Campusának formatervező művész szakos hallgatói mentori szerepben támogatták, valamint a pályaművek szakmai elbírálásában is részt vettek. Koncz Tamás I. éves, Pőcze Petra és Mosolygó Levente II. éves hallgatónk mentorálását és a program megvalósulását Keszei Fruzsina okl. formatervező művész, egyetemi tanársegéd és a Design Campus központ vezetője, a Before Uni programvezetője Ágota Bernadett segítette.

Az „Ember és technika – a jövő mobilitása” pályázat első helyezést közösen érdemelte ki az Iskolabusz projekt és a Smart City projekt, melyek a modern városi közlekedés tematikáját dolgozták fel. A második helyezést az Audi A1 CC projekt érte el, mely a járművek egyedileg testreszabható megjelenésének témáját járta körbe.

Tekintettel a benyújtott ötletek lenyűgöző sokféleségére, az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr főigazgatója, Anne Andereya asszony úgy fogalmazott az ünnepélyes díjátadón, hogy meg van győződve arról, hogy „a fiatal tehetségek innovatív szellemben akarnak megbirkózni az elkövetkező évek és évtizedek technikai kihívásaival”. Megköszönte az Audi Hungariának, hogy otthont adott a versenynek, és gratulált az iskola közössége nevében a vállalat 30. évfordulója alkalmából.

Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja pedig így köszöntötte a nyerteseket. „A jövő hozzáállás kérdése – valljuk az Audi Hungariánál. Úgy gondolom, hogy példaértékű hozzáállást és nagyfokú kreativitást mutattak a pályázaton részt vevő csapatok, melynek eredményeként magas színvonalú pályamunkák születtek. Külön öröm számomra, hogy a közös munka során nagyszerű szinergiák jöttek létre a résztvevő oktatási intézmények tanulói között. Szívből gratulálok valamennyi résztvevőnek, valamint a mentoroknak egyaránt”

Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrt 13 éve alapították az Audi Hungaria kezdeményezésére. Az intézmény magyar és német gyermekeknek német nyelvű alap- és középfokú oktatást biztosít az érettségi vizsgáig és az érettségi utáni szakmai végzettségig. A diákok tanulmányaik befejezésekor a német és a magyar állam által is elismert bizonyítványt szerezhetnek.

A Design Campus hallgatói és tanárai örömmel válaszoltak az Audi Hungaria Iskolaközpont és az Audi Hungaria megkeresésére. Lelkesen vettünk részt kompetenciánkkal a diákpályázat segítésében, a pályázók mentorálásában, mert mindenkit partnernek tekintünk, akit a formatervezés, a design és nagyobb általánosságban az innovatív, okosan tervezett jövő kérdése érdekel.

Kulcsszavak: