Építőművész MA

Építőművész MA mesterképzési szak

Valós gyakorlati tapasztalatokra vágysz miközben elmélyíted a tudásodat? Ha az a célod, hogy a tér designereként, építőművészként adj választ korunk kérdéseire, gyere hozzánk, vegyél részt az építőművész MA szak inspiratív, kreatív szellemi műhelyében.

A mesterképzésünk a korábbinál önállóbb, egyéni-, illetve csoportmunkák helyszíne. Célunk, hogy hallgatóink elsajátítsák az építőművészeti alkotó munkában szükséges elemző és szintetizáló készségeket a tervezési stúdiumokat életszerű helyzetekhez kapcsoló projektek segítségével. A valóságos programokat kínáló építőművész stúdióban aktív szakmagyakorló mestertanárok részvételével, folyamatos kritikai diskurzusban folyik a tervezés innovatív, nyitott szemléletű folyamata. A négyféléves képzés során hangsúlyt fektetünk a design- és művészetelméleti kutatásra, a kísérletezésre, a művészeti és tudományos határterületekkel való együttműködésre, továbbá kiemelt szerepet kapnak olyan fontosságú területek, mint a szociális design, a társadalmi felelősségű és a környezettudatos tervezési megközelítések.

A mesterszintű építőművész képzés célja nyitott szellemiségű alkotók képzése, akik érzékenyen és progresszíven képesek a világ globális/lokális kihívásaira reagálni, tudásukat társadalmi, kulturális, művészeti projektekben kezdeményező szerepben alkalmazni és, akik képesek a környezetalakítás, a legtágabban értelmezett építészet bármely területén a társadalom szükségleteire és a kor kihívásaira választ adó művészi igényű építészeti alkotások létrehozására.