Tervezőgrafika BA

Tervezőgrafika BA alapképzési szak

Ha szeretnéd a kreativitásodat professzionális, naprakész, versenyképes, gyakorlati grafikai ismeretekkel, az alkotó munkát alátámasztó elméleti tudással kiteljesíteni, nálunk a helyed. A tervezőgrafika BA szak szilárd alapot biztosít a designer életpálya elindításához.

Tervezőgrafika szakunk célja olyan tervezőgrafikusok képzése, akik a vizuális kultúrában való sokoldalú műveltségük, jártasságuk, elméleti, technológiai, ismereteik birtokában képesek szellemi tartalmak vizuális formában történő megjelenítésére, közvetítésére, leképezésére print és screen felületeken egyaránt. Hatféléves oktatási programunk olyan professzionális, naprakész, versenyképes, gyakorlati ismereteket, az alkotó munkát alátámasztó elméleti tudást ad, mely szilárd alapot biztosít a designer életpálya megalapozásához. Képzésünk fokozatosan jut el a jel-, és képalkotási alapismeretektől a tipográfia, hang, mozgás és tér törvényszerűségeinek megismerése során manuális, analóg és digitális álló-, és mozgóképalkotó technológiák használatával a komplex vizuális rendszerek felépítéséhez kötődő ismeretekig, megismerve a designgondolkodás módszereit, hangsúlyozva a környezettudatos szemléletmódot, a szociális érzékenység erősítését.

A tervezőgrafikus BA végzettségű hallgatóink eredményesen helyezkedhetnek el a kreatívipar legkülönbözőbb vizuális szakterületein, elkötelezett, tudatos, aktív alakítói lesznek környezetüknek és szakmai portfoliójuk alapján alkalmasak tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.