Tervezőgrafika MA

Tervezőgrafika MA mesterképzési szak

Ha egy, az aktuális designproblémákra nyitott szellemi műhelyben képeznéd tovább korábban megszerzett grafikai ismereteidet, jelentkezz az okleveles tervezőgrafikus művész MA képzésünkre, mely a kreatívipar, a design és művészeti élet különböző területeihez kínál piacképes tudást és felkészültséget.

Mesterképzésünkben olyan kiválóan felkészült tervezőgrafikus művészeket képzünk, akik a vizuális kultúrában való kompetenciáik, elméleti, technológiai, illetve média ismereteik és vizuális műveltségük birtokában alkalmasak a tervezési helyzetet felelősen megítélni, a kommunikáció rendszerét összefüggésekben, analitikusan értelmezni. Olyan szellemi műhelyként gondolunk képzésünkre, ahol a mestertanárokkal való intenzív párbeszéd során hallgatóink innovatív tervezői válaszokat tudnak adni a felmerülő feladatokra, képesek egy biztos értékrend kialakítására, saját tevékenységük kritikus elemzésére és kontextusba helyezésére. A képzés összefüggésében értelmezi a tipográfia, az infó-, és kommunikáció-design, interaktív kinetikus grafika, generatív design és további experimentális képalkotási módok tervezési területit. Hallgatóinkat alkalmassá tesszük a művészeti és tudományos határterületekkel való együttműködésre, egyedi programalkotásra, művészeti, kutatási és kísérleti folyamatok megvalósítására önállóan és más szakemberekkel csoportban együttműködve.

Az okleveles tervezőgrafikus művész MA végzettségű hallgatók elismert alkotóként illeszkednek be a hazai és nemzetközi design ökoszisztémába, tudatosan és felelősen alakítják környezetük vizuális kultúráját, alkalmasak tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.