DC HírekVirtuális átjárók nyíltak Szombathely sétányán

Virtuális átjárók nyíltak Szombathely sétányán

Június közepént két nap erejéig rejtélyes ajtókeretek lettek kihelyezve Szombathelyen a Leopold Bloom sétányra átkeresztelt Rákóczi utcában. A keretek virtuális átjárókként elevenedtek meg az Artivive okostelefonos alkalmazás használatával, így váltak a grafikák animációvá az okoseszközök képernyőin. Rövid cikkünkben a Design Campus két tervezőgrafikus hallgatójának a szombathelyi Bloomsday-re készült alkotását szemlézzük.

Kiss Bence: Sorok között

„Szombathelyiként kifejezetten örültem, hogy részt vehettem az idei Bloomsday friss kezdeményezésében. Animációm absztrakt irányt képvisel, melyben szerettem volna egy mozgó tintapaca hatását kelteni egy darab régi papíron. Az organikus formák először oldalnézetből látott, éppen lapozgatott könyvoldalakká alakulnak, az animáció végén pedig egy kis tipográfiai játékként az Ulysses felirat rajzolódik ki.”

Szentgyörgyvári Ivett: Bloom

„Rövid, loopolható animációm Dublin és Szombathely kapcsolatára épül. Munkám központi alakja a két várost összekötő figura, Leopold Bloom, az Ulysses főhőse, aki a regény szerint szombathelyi születésű. Ő köszönti az alkotás nézőit egy elegáns kalapemeléssel, stop-motionszerű animációm analóg és digitális technikák keverésével készült. Újságkivágásokat, fotókat digitalizáltam, majd kollázzsá rendeztem őket.”

Fotók: Dénes Nóra

Projektvezető: Kassai Ferenc

Kulcsszavak: