DC OktatásKártyák a munkahelyi jóllétért _ Nawa Marzouq projektje

Kártyák a munkahelyi jóllétért _ Nawa Marzouq projektje

A munkahelyi stressz, a munka-magánélet viszonya, általánosságban pedig a well-being egyre többet boncolgatott témák a vállalati környezetben is. Nawa Marzouq, a Design Campus formatervező hallgatója egy újszerű megoldással állt elő, The Office Blobs projektjének célja az irodai stressz csökkentése és a munkahelyi jóllét javítása.

Marzouq-ot elsősorban az foglalkoztatta, hogy miképpen lehetne a hagyományos verbális kommunikáció helyett más eszközöket bevonni a munkahelyi kommunikációba. Így kerültek a terv középpontjába kártyák, melyek bizonyos érzelmeket, lelkiállapotokat jelenítenek meg, jelzik továbbá a kommunikációra való nyitottságot, nem mellékesen pedig digitális és analóg formában is „játszható”.

A projekt lényegében egy új szervezeti mechanizmust is jelent, amely lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy naponta rögzítsék kedélyállapotukat, mindezt pedig megosszák kollégáikkal. Ez a megközelítés nemcsak a nyílt kommunikációt ösztönzi, hanem egy olyan munkahelyi kultúrát is előmozdít, amelyben az alkalmazottak megértőek és empátiát tanúsítanak egymás iránt.

A The Office Blobs másik fontos eleme a humor: a kártyákon szereplő karakterek véletlenszerű formáikkal, néhol groteszk, néhol kedves megjelenésükkel könnyítenek az egyébként súlyosnak tűnő témákon. Marzouq nem véletlenül rajzolt bohókás, könnyed stílusban: egy olyan stresszmentes vizuális világot igyekezett megteremteni, amelyben az emberek könnyebben tudják kifejezni érzéseiket és gondolataikat.

A koncepció tehát jó példa arra, hogy a kreatív, innovatív megoldások nem feltétlenül igényelnek bonyolult, nehezen adaptálható módszereket, de ami talán ennél is fontosabb: megmutatja, hogyan lehet a tervezés segítségével pozitív változásokat elérni.

_A projekt a Design MA képzés Complex Project Planning I. kurzus keretein belül valósult meg, melynek során a hallgatók egy-egy összetett, technológiai, társadalmi, gazdasági és környezeti tényezőket integráló problémakört dolgoznak fel saját indíttatásuknak megfelelően. A kurzus központi tematikája a félévben a munkavégzés volt.

_Kurzusvezető: Dr. Koós Daniella, egyetemi docens