DC HírekBAHCS művek a Design Open negyedik előadásán

BAHCS művek a Design Open negyedik előadásán

A Prónay-kilátó a Pilisben a Kecskekő csúcsán kedvelt kirándulóhely, olyan mint a hegyi ember, akinek három fontos tulajdonsága van: erős, csendes és megfelelő felszerelése van – írják róla a tervezők az egyik publikációban. Báger András és Helmle Csaba a fiatal építészgeneráció egyik sikeres alkotópárosa, akik több nagy középületet is terveztek már a családi házak és kiállítási installációk mellett. Ezúttal a Design Open előadássorozat kereteiben fognak beszélni munkáikról menedékháztól kezdve a kiállításinstallációig.

A két alapító BME-DLA Építőművészeti Doktori Iskola képzésén találkozott, ott csiszolódtak össze közös pályázatokon, munkákon. Műtermüket 2009-ben az I. díjas Szent-Györgyi Albert Agóra tervpályázat eredményhirdetését követően alapították, a terv 2012-ben épület meg, azóta is kedvelt központja a szegedi kulturális életnek. 2018-óta a Magyar Zene Háza megbízásából nagyszabású kiállítások tervezésében is részt vesznek, de projekteik között kisebb léptékű alkotásokat is találni.

„Előadásukban kísérletet teszünk arra, hogy párba állítsuk a szállásépületek és a kiállítások tervezését. Mindkettő közösségi műfaj: nagyszámú látogató tölt el rövidebb, de intenzív időtartamot ezekben az épület- és tértípusokban. Lehet, hogy a kapcsolat csak annyi, hogy sokak számára ezek a terek a hétköznapokból való kiszakadást szolgálják: a pihenés és feltöltődés, a kulturális töltekezés terei, ahol új érdekes perspektívák nyílhatnak meg. A kiállítástervezés témájában részletesen a Magyar Zene Háza kiállításait tervezzük bemutatni. Legújabb munkáink közül pedig egy erdei menedékház átalakítási tervét mutatjuk meg, mely helyzetéből adódóan autonóm működésű.”

_Időpont: 2024. 04. 09. 19:00-21:00

_Helyszín: 9025 Győr, Töltésszer utca 13. Science Park, földszinti konferenciaterem

_Az esemény ingyenes és nyilvános

Kulcsszavak: