DC HírekA design ünnepe – Kiállítás a Torulában

A design ünnepe – Kiállítás a Torulában

A Best Of Design Campus c. válogatást minden további nélkül aposztrofálhatjuk ünnepként: egyfelől ez volt a Design Campus első, az egyetem falain kívül megrendezett évzáró kiállítása, másfelől a Torula Művésztérben sem volt még ilyen átfogó, kortárs designnal foglalkozó anyag. A győri Szeszgyár és Finomító területén működő kulturális tér június 13-án megtelt az érdeklődőkkel: hallgatóink, barátaik, családtagjaik, képzésünk tanárai, az egyetem vezetősége, számos építész, designer és képzőművész volt kíváncsi a mögöttünk lévő év munkáiból készült kurátori válogatásra.

Az anyagot Gollowitzer Szabina grafikusművész és Uhl Gabriella művészettörténész rendezte egybe. A látogatókat először Somogyi Krisztina építészetkritikus köszöntötte, majd Sury Dalma, a Torula rendezvényszervezője és U. Nagy Gábor építész, tanszékvezető beszélt az alkalom különlegességéről. Uhl Gabriella kurátor az anyag gazdagságáról és a válogatás szempontjairól adott képet, Gollowitzer Szabina az aktív segítőknek mondott köszönetet. Nagy tapsot kapott – és Kassai Ferenc kollégánktól ajándékot is – másodéves hallgatónk Ratkovic Ljubica, aki nélkül, ahogy mondani szokták, ez a kiállítás így nem jöhetett volna létre.

A tárlatot végül Nagy Zsuzsa győri építész nyitotta meg, aki a Best Of címbe belekapaszkodva a legjobb teljesítményre való törekvés fontosságáról beszélt. A kiállításon a tavaszi félév legkiválóbb hallgatói munkáit vonultatták fel az alapképző,  építőművész, a tervezőgrafika és a formatervező stúdiók. Az elmúlt időszak számos pályázati eredményt is hozott a Design Campusnak, a legfontosabb hallgatói sikereink külön felületen kaptak előkelő bemutatást. A megnyitó után a közönség késő estébe nyúlóan együtt maradt, a finom italok, a hozott sütik, szendvicsek, a kenyérlángos és a zsíroskenyér sokáig kitartott, a közösség pedig örömmel zárta le ezt a tanévet.

Fotók: Dénes Nóra