DC OktatásDesign Intro – Gomba és struktúra

Design Intro – Gomba és struktúra

Az elsőéves BA hallgatók szakfüggetlen kreatív stúdiuma a Design Intro, ahol egy-egy természeti tárgy (2021-ben: csiga, gomba és toboz) részletes vizsgálatával jutnak közelebb a képi, tárgyi, szerkezeti és érzéki megismeréshez. A 12 héten átívelő, a három szak szempontjainak megfelelő kutatás megmutatja a hétköznapinak tűnő természeti formák mélységeit, a megismerés a résztvevők számára addig talán ismeretlen feltáró erejét. A hallgatók a rákövetkező szemeszterekkel ellentétben szakfüggetlen és véletlenszerűen szervezett csapatokban dolgoztak, irányításukat a szakokból vegyesen szerveződött oktatói csoportok végezték.

A „gomba-csoport” a tárgyformálásban különösen széles spektrumot járt be, az anyaghasználat a kreppapírtól a gipszen keresztül egészen a purhabig kiterjedt. Talán a vizsgált tárgy különössége miatt az ábrázolás érzékisége sok esetben kiemelkedően erős volt.

A csoport oktatói Andrási Edina, Halasi Zoltán és Herczeg Tamás, a résztvevők pedig Ángyán Júlia, Babos Krisztina, Bécsi Evelin, Bicsák Beatrix, Brassai Csenge, Kolumbán Kitti Anikó, Kürtösi Janka Júlia, Mosolygó Levente, Ratkovic Mária Ljubica, Rovó Balázs, Tamási Flóra és Nyirán Péter voltak.