DC OktatásDesign Intro – Csiga és struktúra

Design Intro – Csiga és struktúra

Az elsőéves BA hallgatók szakfüggetlen kreatív stúdiuma a Design Intro, ahol egy-egy természeti tárgy (2021-ben: csiga, gomba és toboz) részletes vizsgálatával jutnak közelebb a képi, tárgyi, szerkezeti és érzéki megismeréshez. A 12 héten átívelő, a három szak szempontjainak megfelelő kutatás megmutatja a hétköznapinak tűnő természeti formák mélységeit, a megismerés a résztvevők számára addig talán ismeretlen feltáró erejét. A hallgatók a rákövetkező szemeszterekkel ellentétben szakfüggetlen és véletlenszerűen szervezett csapatokban dolgoztak, irányításukat a szakokból vegyesen szerveződött oktatói csoportok végezték.

A „csiga-csoport” a strukturális megismerés tárgyi leképezésében a többi csoporthoz hasonlóan a korábban már megismert anyagokkal (lásd papír, drót, fa, stb.) dolgozott. A „csigaság” különféle aspektusainak megjelenítése, az érzéki, formai, vagy éppen matematikai jellegű ábrázolás széles spektruma jelent meg a tárgyakban.

A csoport oktatói Barka Ferenc, Keszei Fruzsina és Lévai Tamás, a résztvevők pedig Alekszik Anasztászia, Barna Sarolta, Bihari Boróka Rozália, Fülepp Réka, Horváth Flóra, Károlyfi Dávid, Kollár Jázmin, Németh Rubina Nikoletta, Papp Borisz, Rába Kinga Éva és Seiber Vanda Nikol voltak.