DC HírekNagyanyám földje, nagyapám cérnája

Nagyanyám földje, nagyapám cérnája

Herczeg Tamás építésznek, a Design Tanszék tanárának önálló kiállítása nyílik Budapesten a PUCCS Contemporary Art terében szeptember 29-én.


2022. szeptember 30 – október 27.

„Az installáció nagyszüleim szabóműhelyében szerzett gyerekkori élményeimből táplálkozik. Mindketten földművelő családból lettek városi iparosok. A kis üzletteret zakatoló Singerek, posztótekercsek, furcsa formájú maradék szövetek, vasalók, krétapor, szabászasztal és -ollók, favonalzók, csöpögő csap és mindenek felett cérnadarabok uralták. Ezerféle színben, hosszban és vastagságban. Az installáció ezen örökség utóéletét, az attól való végleges eltávolodást és a tudás átalakulását vizsgálja. A műhely, az anyag, a mesterség formába rendezett kiállítási tárggyá válik.”

Herczeg Tamást az építészet mellett annak határterületei és a vele rokon művészetek is mélyen érdeklik. Az építőművészet határterületeire pozícionálható alkotásait eddig elsősorban egyetemi alkotóműhelyek projektvezetőjeként gyakorolta. A Nagyanyám földje, nagyapám cérnája című alkotás első önálló képzőművészeti megjelenése, aminek bemutatására a Belátás Projekt keretében kerül sor. Alkotóként elsősorban a tér és a benne létező ember kapcsolatát igyekszik vizsgálni a lehető legtágabb értelemben, a fizikai adottságoktól a történeti kontextusig.

Szervezés: Parallel Művészeti Alapítvány
Kurátor: Pintér Gábor
Támogató: Józsefvárosi Önkormányzat

www.parallelalapitvany.hu

www.facebook.com/ParallelArtFoundation/
www.instagram.com/parallel.art.foundation/

link