Ai Weiwei – In Search of Humanity
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ai Weiwei – In Search of Humanity

2022.03.16. - 2022.09.04.

Ai Weiwei – In Search of Humanity (Az emberiség nyomában) c. kiállítás

Ai Weiwei kínai konceptuális művész (sz. 1957) korunk sokrétű árnyalatait és összetettségeit tárja fel. A hazájában és a nyugati világban bekövetkezett politikai és társadalmi változások megfigyeléséről és kommentálásáról ismert művészi gyakorlata olyan érzelmekkel telített témák körül forog, mint az emberi jogok, a szólásszabadság, a gazdasági kizsákmányolás és a környezeti károk. Munkái gyakran a művészeti világon túl a társadalmi aktivizmus területét érintik. A kínai művészet és régiségek kiváló ismerőjeként Ai Weiwei gyakran reflektál a kínai kultúra felfogására és az ősi tárgyak elidegenedésére. Szobraiban és installációiban a hagyományos anyagok, például porcelán, jáde, márvány vagy nemesfa használatát részesíti előnyben.

„Ai Weiwei művészetté alakítja életét, művészi kijelentésekké változtatja azokat a dolgokat, amelyekkel találkozik és az átélt eseményeket. Ez a személyes vonatkozás azonban gyakran párosul kifejezetten kínai anyagokra és […] hagyományokra való hivatkozásokkal. Függetlenül attól, hogy ezeket a hagyományokat dekonstruálja vagy átformálja, új minőségekkel itatva át, eredeti jelentéseik jelen maradnak műveiben. Ezen hivatkozások azonosításával és értelmezésével remélhetőleg hozzájárulhatunk művészete sokrétű és rendkívül összetett dimenzióinak jobb megértéséhez.”
(Uta Rahman-Steinert, Ambivalens dekonstrukció: Ai Weiwei megközelítése a hagyományokhoz: Ai Weiwei: Evidence , Prestel, 2014)

Részletek

Kezdés:
2022.03.16.
Vége:
2022.09.04.
Esemény kategóriák:
,
https://www.albertina.at/albertina-modern/ausstellungen/ai-weiwei

Helyszín

Albertina modern, Wien
Karlsplatz 5
Wien, 1010 Ausztria