Josef Hoffmann: Progress Through Beauty
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Josef Hoffmann: Progress Through Beauty

2021.12.15. - 2022.06.19.

Josef Hoffmann (1870-1956) építész, designer, tanár és kiállításszervező, a bécsi modernizmus és az 1900 körül megszülető Lebensreform (életreform) mozgalom egyik központi alakjának lenyűgöző munkássága előtt tiszteleg a bécsi Iparművészeti Múzeum, a MAK.

Hoffmann úttörő szellemisége egyesítette a kézműves minőséget a funkcionális szemlélettel. A csehországi Brtnice városában született, jómódú, polgári családból származó Hoffmann öt különböző politikai korszakot élt meg – a Habsburg-monarchiától a második köztársaságig. Társalapítója volt az Osztrák Művészek Szövetségének, a Wiener Werkstätte-nak, a német és osztrák Werkbundnak és tudta, hogyan közvetítse ízlését és egyedi design látásmódját megrendelői, valamint a bécsi művészeti iskolák több generációja számára. A kiállítás több mint 1000 kiállítási tárgyon keresztül mutatja be Hoffmann monumentális életművét, amely a mindennapi élet minden területét, így az építészetet, a belsőépítészetet, a divatot és a használati tárgyakat egyaránt felöleli.

A Josef Hoffmann: Fortschritt durch Schönheit (Haladás a szépség által) című kiállítás június 19. között látogatható a MAK-ban (Museum für angewandte Kunst)

 

foto © MAK / JOSEF HOFFMANN: Progress Through Beauty

 

Részletek

Kezdés:
2021.12.15.
Vége:
2022.06.19.
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

MAK – Museum of Applied Arts
Stubenring 5,
Vienna, 1010 Ausztria
+ Google Térkép
View Helyszín Website