DC OktatásDesign Intro – Rajz

Design Intro – Rajz

Az elsőéves BA hallgatók szakfüggetlen kreatív stúdiuma a Design Intro, ahol egy-egy természeti tárgy (2021-ben: csiga, gomba és toboz) részletes vizsgálatával jutnak közelebb a képi, tárgyi, szerkezeti és érzéki megismeréshez. A 12 héten átívelő, a három szak szempontjainak megfelelő kutatás megmutatja a hétköznapinak tűnő természeti formák mélységeit, a megismerés a résztvevők számára addig talán ismeretlen feltáró erejét. A hallgatók a rákövetkező szemeszterekkel ellentétben szakfüggetlen és véletlenszerűen szervezett csapatokban dolgoztak, irányításukat a szakokból vegyesen szerveződött oktatói csoportok végezték.

A Design Intro első négy hetében a hallgatók a képi megragadást gyakorolták. A természeti tárgyak megismerésének első lépésében naturát rajzoltak, strukturális elemzést és redukciót végeztek, haikut írtak. A csoportok összetétele a következő volt:

Csiga

A csoport oktatói Barka Ferenc, Keszei Fruzsina és Lévai Tamás, a résztvevők pedig Alekszik Anasztászia, Barna Sarolta, Bihari Boróka Rozália, Fülepp Réka, Horváth Flóra, Károlyfi Dávid, Kollár Jázmin, Németh Rubina Nikoletta, Papp Borisz, Rába Kinga Éva és Seiber Vanda Nikol voltak.

Gomba

A csoport oktatói Andrási Edina, Halasi Zoltán és Herczeg Tamás, a résztvevők pedig Ángyán Júlia, Babos Krisztina, Bécsi Evelin, Bicsák Beatrix, Brassai Csenge, Kolumbán Kitti Anikó, Kürtösi Janka Júlia, Mosolygó Levente, Ratkovic Mária Ljubica, Rovó Balázs, Tamási Flóra és Nyirán Péter voltak.

Toboz

A csoport oktatói Fülöp Krisztina, Juhász Márton és Lepsényi Imre, a résztvevők pedig Békefalvi Borka Bojána, Brassai Katalin Anna, Czibik Bence, Gerencsér János, Hadnagy Flóra, Ludvai Kata, Marton Bálint, Monus Laura, Pőcze Petra Fanni és Varga Luca voltak.